Χαιρετισμός

Νύχτα Απρίλη, νέα σελήνη, ωραία νύχτα για εραστές και κλέφτες. Καλή αρχή, καληνύχτα σας.

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

μέρα της γυναίκας.


μια καλή μέρα αφιερωμένη στο μυστήριο!
αυτό το μυστήριο που περιβάλλει τη γυναικεία φύση και ιδιοσυγκρασία.

είναι άραγε ο τίτλος δεύτερο φύλο σωστός ορισμός ή είναι ο κρυφός άσσος στο μανίκι κάτα το cherchez la femme?
ενδελεχείς έρευνες προσδιορίζουν το γυναικείο σε μαλακό, σκοτεινό, υγρό, γήινο, ομιχλώδες.
εμένα, πάλι, μου φαίνεται τα στοιχεία στον καθένα άνθρωπο διαφέρουν. Υπάρχουν γυναίκες πολύ φωτεινές, πολύ διάφανες, πολύ αέρινες, πολύ σκληρές και πολύ στεγνές ακόμη. Και αυτό το κάτα κανόνα αντίθετο τις κάνει να είναι και γυναίκες και ο εαυτός τους χωρίς πλαίσια.

η πολυπλοκότητα σ όλο της το μεγαλείο. αυτό μάλιστα.
το πολύ πάει πάντα και σε όλα όταν μιλάμε για γυναίκες. καλό ε;
στο γυναικείο θυμικό η μετριότητα είναι ανύπαρκτη.
πολύ λοιπόν σε όλα. κι αυτό το πολύ όποιος είναι αρκετά σώφρων ή απλά έξυπνος ή και καπάτσος και μπορέσει να το εκμαιεύσει δεν υπάρχει άλλο στον κόσμο σαν το γυναικείο πάθος, τη γυναικεία αγάπη, τη γυναικεία εξυπνάδα, τη γυναικεία αφοσίωση, τη γυναικεία κακία ακόμη και τη γυναικεία υποταγή - αυτό είναι θεϊκό, εξολοκλήρου Σαλώμη αλλά έχει τόσο γούστο!

οι γυναίκες κουβαλάνε βαρύ φορτίο σε τούτη τη γη, σε τούτη τη ζωή όπως έχει διαμορφωθεί. Το μυστήριο είναι αναγκαιότητα, είναι όπλο, είναι ταυτότητα. κι από μικρά κορίτσια, σαν ακατέργαστες πολύτιμες πέτρες μαθαίνουν με τον εύκολο ή το δύσκολο τρόπο να λειαίνουν τον εαυτό τους και να γίνονται σιγά σιγά πρίσματα.
Μακάρι κάθε γυναίκα να βρει το φως που της αξίζει και να αναδείξει όλα της τα χρώματα. Ευτυχία και ολοκλήρωση για την ίδια, ευλογία για όλους.



1 σχόλιο: