Χαιρετισμός

Νύχτα Απρίλη, νέα σελήνη, ωραία νύχτα για εραστές και κλέφτες. Καλή αρχή, καληνύχτα σας.

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΣΕ ΛΟΓΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.


Ο/Η Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει είπε: Πάλι καλά το Μεσοπρόθεσμο. Αν ήταν Εξωπρόθεσμο;; Τι, τι θα πει δεν υπάρχει; Τι δεν υπάρχει, η λέξη; Πφφφ! Ντιτέιλς τώρα ' λεφτομέρειες. Το πιάσατε το νόημα! Τζάμπα τόσα χρονάκια στο  London School Of Economics!! 
Ο Ανατόλ Φρανς σχολιάζει τέτοιου είδους σπουδές :
"..Στα εικοσιπέντε του ο Μωρίς είχε τη σοφία του Εκκλησιαστή. Πιστεύοντας πως ο άνθρωπος δεν έχει να κερδίσει τίποτα μοχθώντας πάνω σ αυτή τη γη, απόφευγε επιμελώς κάθε κόπο: Από τα μικράτα του ο πλούσιος αυτός γόνος είχε εξασκηθεί στην αποφυγή της μελέτης και παραμένοντας ξένος στη διδαχή του σχολείου έγινε πτυχιούχος της νομικής και δικηγόρος στο Εφετείο"  
Γιατί τα πιο γλυκά όνειρα, παρ όλο που μαστε βαθιά νυχτωμένοι, είναι αυτά που θα ρθουν!
ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΧΑΡΙΑ, ε; 
Και μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία όπου βλέποντάς την κάποιοι ψύχραιμοι λένε -Τι ταινίες είναι αυτές, δε μασάμε! έπεται και συνέχεια' μακροπρόθεσμη βεβαίως αλλά όχι τσιγκουνιές! Και 1 και 2 και 3 και 4 παιδιά των οποίων το φύλο αγνοούμε όπως και τα κουσούρια τους αφού κι εφόσον δεν έχουν γεννηθεί ακόμα, αλλά δεν το ξέρουμε αν δεν έχουν ήδη προίκα το βραβείο του Γκίνεςςς -σόρρυ, μπύρα δεν είν αυτό, που την πίνεις και φτύνεις, πικρό πικρό;- λόγω της μεγάλης διάρκειας της εγκυμοσύνης, άντε πάλι το τσιμπήσαμε το βραβειάκι πάμε για  μαλτ! [ ή μπέρμπον; ή σάκι ή βότκα;  κάτι να σε ζαλίζει! - αλλά μάλλον μας βλέπω με κουτάκι μπύρα Lidl με την ένδειξη ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ]. Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Είμεθα επαγγελματίες εμείς.
Ο Ανατόλ Φρανς σχολιάζει την επιτυχή σύζευξη του ταλέντου και της επαγγελματικής επιλογής.
"Ο Φυλγκάνς απέκτησε τρεις γιους. Ο πρωτότοκος, ο Μάρκος -Αλέξανδρος έκανε μια λαμπρή καριέρα στο στρατό: είχε το χάρισμα της ευγλωττίας."
Τι να πεις! Ο καθείς εφ ων ετάχθη!
Μουσική, μουσική.


 και


Αυτά για την ψυχική ανάταση ή αναστάτωση ή και τα δύο.
Καλημέρα, ξημερώνει Κυριακή.


ΥΓ. Προσωπικά προτιμώ Rocky, Rocky II, Rocky III, Rocky IV, Rocky V, Rocky Balboa...
και πάλι πολύ καλημέρα μας.
La Révolte des anges, Anatol France

4 σχόλια:

  1. God is god, good, και έχει να επιτελέσει έργο σοβαρό. Υμείς επί τίνι έργω ετάχθητε παρακαλώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ημείς κείμεθα επικαλούμενοι τω πνεύματι.
    Διατελούντες εν σκέψει.
    Σκέπτομαι και σκάβω και θέλω σπόρο να καρπίσω, ν αναδυθώ απ της αγωνίας τον ιστό.
    ματς μουτς φιλάκια στη φτερνίτσα, όπως λέγαμε παιδιόθεν αι φιλενάδαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι βάλσαμο που είνα η ειρωνία! Αυτό το "..έκανε μια λαμπρή καριέρα στο στρατό: είχε το χάρισμα της ευγλωττίας." Κι ωστόσο θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με τον Ανατόλ Φρανς που φαίνεται πως όταν έγραφε τα σχετικά είχε καιρό να διαβάσει τον λατρευτό μου Εκκλησιαστή. Ο οποίος, ναι, γιός βασιλιά ήταν κι έχτισε παλάτια & χόρτασε παλακίδες μα ο ίδιος λέει πως έπινε το κρασί του & μελαγχολούσε & πού κατέληξε; 'Ματαιότης ματαιοτήτων & θλίψις πνεύματος' όλα, λέει, μα τελικά 'ευφραίνεται η καρδία' μονο εις τα έργα μας. & μην ξεχνάμε ότι τις Παροιμίες της Βίβλου ο Εκκλησιαστής της επιμελήθηκε. Αυτά έτσι, για την Ιστορία, επειδή δε μπορώ να μην υπερασπιστώ τον αγαπημένο μου. Που μακάρι να ήταν κι άλλοι σαν αυτόν.. [ Αλλα κι επειδή πάλι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται αγαπητή διότι δες που πριν σε διαβάσω κείμενο για τον Εκκλησιαστή μου ανήρτησα: http://kastellakia.blogspot.com/2011/07/blog-post.html#axzz1QTCm1Gvi ] Απίστευτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ Αμυαλοσύνη
    κι έπειτα λέω κι " επικαλούμενοι τω πνεύματι την οδό"..
    μισές δουλειές..

    ΑπάντησηΔιαγραφή