Χαιρετισμός

Νύχτα Απρίλη, νέα σελήνη, ωραία νύχτα για εραστές και κλέφτες. Καλή αρχή, καληνύχτα σας.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πλάι στο κύμα.

Πέρασε μια μέρα και στην παραλία. Ο Σασυφής κατάκοπος μετά τη λάτρα, τόσο καιρό πια κλειστό το σπίτι ήθελε μπόλικη δουλειά.  Ο σκύλος αραγμένος στην προεδρική του θέση ανοίγει πότε πότε τα μάτια να ελέγξει αν είναι όλα εντάξει. Φαγητό, λίγα κρίθινα παξιμάδια και σαλάτα δώρο του γείτονα. Με την πανσέληνο που πέρασε ακόμη ψάρι δύσκολα να βρεθεί του είπε, αλλά μια από τις επόμενες μέρες όλο και κάτι θα γίνει. Κεράκια ανάμεσα στις γλάστρες, ραχάτι στη σεζ λονγκ και κάπου μετά το μεσονύχτι νάτο το φεγγάρι εμφανίστηκε επιτέλους κι έλαμψε το κύμα. -γεια σου φεγγάρι! Μα τι φεγγάρι είσαι εσύ! Αναζωογονημένος, αφήνεται σε νυχτερινούς ρεμβασμούς. Νιώθει τα τσιμπιματάκια από το αλάτι που δεν ξέπλυνε μετά από πολλές σκόρπιες βουτιές και πλατσουρίσματα κατά τη διάρκεια της μέρας. Αλατάκι και λίγο χρώμα στο κορμί, ζωηρή διάθεση. Το μπαουλάκι κλειστό ακόμη. Θα ρθει η ώρα του, ίσως αύριο. Τώρα τίποτε.  Μόνο μια ελευθεριάζουσα αίσθηση, ένα απέραντο σόλο η νύχτα, ελαφρύς ο αέρας παίρνει τη νύστα μακριά.  Ρουφάει διψασμένα ο Σασυφής τούτη την ευλογία. Δε τη χορταίνει.
ΟΝΕΙΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ.
ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙ.
ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΒΡΑΧΙΑ ΔΑΚΡΥΑ, ΑΜΜΟΥΔΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ, ΣΥΝΝΕΦΑ ΕΛΠΙΔΕΣ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΑΣΥΝΤΟΝΙΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΧΛΥ, ΝΥΧΤΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΜΙΑΣ ΑΥΓΗΣ Π ΑΡΓΕΙ.
'Αγγελοι φέραν τον άνεμο, σιέται το σπίτι, σιέται κι η καρδιά μου που λόγια έχει ξεχασμένα, βότσαλα θαμμένα, ωρίμασεν ο φεγγάρης και πάγει για ύπνο. Στα φλογισμένα μου μάτια μόνον μια εικόνα έμεινε, σαν καπνός λυγιέται από σανταλόξυλο που καίει και με μυραίνει και με πάει στις ζούγκλες. Αυτές τις γαλήνιες ζούγκλες, ασήμι στο χάδι που γίνεται χρυσό, φεγγάρι μελαγχολικό. Ο Αίολος χαρωπός αύρα και μελτέμι κι ο άη Νικόλας γράφει ΜΑ ΔΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ το δικό του εν τούτω νίκα, χρησμό στον ουρανό π αλλάζει χρώμα αγάλι αγάλι.
ΠΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΙ, ΡΟΔΙΝΟ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟ.
ΠΗΡΑ ΑΠ ΤΗ ΓΑΖΙΑ ΣΟΥ ΚΛΑΡΙ ΚΙ ΕΦΤΙΑΞΑ ΦΤΕΡΟ.
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
Πάει στο υπνοδωμάτιο, ο σκύλος τον ακολουθεί μέχρι την πόρτα. Βγάζει τα σαντάλια του και ξαπλώνει. ένα χτένι στο κομοδίνο του δίνει μια μικρή σκουντιά αναπόλησης αλλά η νύχτα τούτη είναι καλή, καλόκαρδα τον νανουρίζει, μάτια κλειστά, μες στον ύπνο πια.



4 σχόλια:

  1. καλημέρα. ωραίο το τραγουδάκι. classic.
    αναρωτιέμαι τι αυτοκίνητο να χει ο γύφτος. daewoo και τα καρπούζια χύμα στο σαλόνι; πάνω στο βελουδάκι; ή κανά τζιπάκι; χι χι χι!δεν είναι κακή ιδέα 3 καρπούζια 5 ευρώ. τρως μόνο καρπούζι παίρνεις κι ένα τσιπουράκι για ενίσχυση και κάνεις δίαιτα' λιγότερες θερμίδες και έξοδα!
    τώρα για το φρικάρισμα ποια είναι η αιτία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά για το Πέτρο που θεώρησε καλό μετά να διαγράψει τα σχόλιά του. Μάλλον φταίει το φρικάρισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι κι αλλιώς Πέτρο μάλλον δεν διαβάζεις τις αναρτήσεις μου. Αν θες απλώς να τα λέμε μπορείς να μου στέλνεις e mail. Καλλο μεσημέρι και να προσέχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
    1.περασε γυφτος με καρπουζια, δεν το ηξερα οτι υπαρχουν ακομα, μοντερνος, 3 καρπουζια 5 ευρω, δεν τον ειδα αλλα μαλλον δεν θα ειχε ντατσουν, που πηγαν οι δοκιμες και οι ζυγαριες. παντως σιγουρα μας θεωρει ολους γυφτους, που να τα πας 3 καρπουζια? νομιζει οτι ολοι εχουμε 5 γυφτακια να τα κουβαλησουν σπιτι?
    2.καλως ορισες δεκαετια του 80, απο οικονομικης αποψεως σιγουρα θα δυσκολευτουμε πολυ ( παρα πολυ ) αλλα μην κανετε καμμια μαλακια με τη μοδα!!!!! ελεος!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=pmE_l_dN9UM&ob=av2e
    scorpions big city nights, δεν λεω το τραγουδακι ψιλοκαλο και τα τραβηγματα στις παραλιες, αλλα ολα τα αλλα???????
    3.καμια σχεση με το πλαι στο κυμα, απλα εχω φρικαρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή