Χαιρετισμός

Νύχτα Απρίλη, νέα σελήνη, ωραία νύχτα για εραστές και κλέφτες. Καλή αρχή, καληνύχτα σας.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ (Μέρος ΙΙ Κεφάλαιο 2)


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ


Ο δρόμος προς την ανεξαρτησία δεν προϋποθέτει μόνο ν' αφήσουμε πίσω την παιδική ηλικία αλλά και να αντιμετωπίσουμε και να παλέψουμε με εκείνες τις δυνάμεις, εξωτερικές και εσωτερικές, που είναι οπισθοδρομικές, καταστροφικές, στάσιμες και απρόθυμες να αντεπεξέλθουν στα όρια της επίγειας ζωής. Αυτή η μάχη για αυτονομία αποτελεί ένα γεγονός ορόσημο το οποίο αντιμετωπίζει κάθε νέος. Μάλιστα, ίσως χρειαστεί να δώσουμε αυτή τη μάχη πολλές φορές, σε διαφορετικά επίπεδα, από τα εφηβικά χρόνια μέχρι και μετά τα τριάντα, προτού νιώσουμε γεμάτοι αυτοπεποίθηση, αληθινοί και αρκετά άξιοι ώστε να εκφράσουμε το ποιοι είμαστε με τον πιο θετικό και δημιουργικό τρόπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγουμε από αυτό το γεγονός ορόσημο. Ίσως να μην είναι τόσο προφανές, καθώς παίρνει μορφές που δεν αναγνωρίζουμε άμεσα ως πεδίο μάχης. Όμως, αν προσπαθήσουμε να αποφύγουμε την πρόκληση της αυτονομίας, παραμένουμε για πάντα εύθραυστοι και ανώριμοι και οι ασθενείς αμυντικές μας τακτικές θρυμματίζονται εύκολα ακόμα και από τις πιο μικρές απογοητεύσεις της ζωής.

7 σχόλια:

  1. XM ενδιαφέρον.δεν το είχα δεί ποτέ ως αυτονομία βέβαια, περισσότερο αυθεντικότητα θα έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η αυτονομία είναι κάτι που επιτυγχάνεται, όχι χωρίς αγώνα πάντα. η αυθεντικότητα όμως είναι, μου φαίνεται, πιο δύσκολο πράμα. θέλει κι άλλα συστατικά. πιο πολύ δουλειά, ψάξιμο, ξεψάχνισμα του εαυτού μας. μακάρι να το είχαμε όλοι αυτό το δώρο, της αυθεντικότητας. ελπίζω εσύ να έχεις κάνει καλά βήματα πάνω σ' αυτό. έχεις κάνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλέ ποια τριάντα; Εγώ ακόμα μάχομαι για λίγη αυτονομία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα μου φαίνεσαι μια χαρά αυτόνομη.
    Με ωραία σκέψη κι ωραία διάθεση.
    αν το λες από οικονομική άποψη, τότε αχ και πάλι αχ!!
    καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σου πω την αλήθεια, είχα την ευκαιρία μέσα απο διάφορες εμπειρίες που έζησα να καταφέρω πλέον να βρίσκομαι στο "κέντρο" μου και να είμαι συνειδητός άνθρωπος. Φυσικά και δίνεις μάχη, αλλά η φωνή της καρδιάς μου ήταν πάντα πολύ δυνατή και δεν με δυσκόλεψε να την ακούσω. Αυτό είναι αυθεντικότητα κατ' εμέ, να ακούς την φωνή της ψυχής σου και να εκφράζεσαι μέσα απο αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή